210 3238776 info@iyouthexperience.gr

Σύνδεση

Εγγραφή

Αφού δημιουργήσεις λογαριασμό, θα μπορείς να βλέπεις τις πληρωμές σου και την πορεία της κράτησης σου.
Όνομα Χρήστη*
Συνθηματικό*
Επιβεβαίωση Συνθηματικού*
Όνομα*
Επίθετο*
Ημ/νια Γέννησης*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Με την δημιουργία λογαριασμου συμφωνείτε με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Είσαι ήδη μέλος;

Σύνδεση

Αυτοκρατορικές Πόλεις Μαρόκου

8 ημέρες
Από789€769€
8 ημέρες
Από789€769€
Η εκδρομή δεν είναι διαθέσιμη.

Κάνε Κράτηση

Αποθήκευσε στην λίστα

Adding item to wishlist requires an account

2912
8 ημέρες
Αθήνα
Μαρόκο
Θες και εσύ να δεις τις Αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκο;
Λεπτομέρειες Εκδρομής
Καζαμπλάνκα (1), Φεζ (2), Ερφούντ (1), Ουαρζαζάτ (1), Μαρακές (2),
Το Μαρόκο αρκετοί το αναφέρουν σαν Αυτοκρατορικό Μαρόκο εμείς σαν Παραδεισένιο τόπο.
Ένας παράδεισος με πολλά χρώματα και με πολλές αντιθέσεις όπως το κόκκινο χρώμα της Ερήμου 
Σαχάρα και το πράσινο μιας όασης από φοίνικες ή το άσπρο από τα χιόνια στην οροσειρά του Άτλαντα.

Ζήσε μια αξέχαστη εμπειρία στο εξωτικό Μαρόκο, βιώνοντας από πρώτο χέρι μια άλλη κουλτούρα, στην “Κόκκινη Πόλη’’ του Μαρόκο που θυμίζει παραμύθι, με σκηνικό βγαλμένο από τις  “χίλιες και μια νύχτες’’.  Πρόκειται για μια εκδρομή διαφορετική από τις άλλες, όπου θα βιώσεις μοναδικές  εμπειρίες , σε ένα ταξίδι που θα σου χαρίσει υπέροχες αναμνήσεις.

Αναχωρήσεις/Τιμές

Αναχωρήσεις: 

Τιμή: 

 

Αναχώρηση από:

 • Αθήνα (Ελ. Βενιζέλος)

Ώρα Συνάντησης

09:30

Η τιμή περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Ryan Air
 • Φόρους αεροδρομίων
 • 1 χειραποσκευή 40Χ20Χ25 και 1 χειραποσκευή 55Χ40Χ20
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο
 • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα
 • Διαν/σεις σε ξενοδοχεία: Καζαμπλάνκα (1), Φεζ (2), Ερφούντ (1), Ουαρζαζάτ (1), Μαρακές (2)
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό & Δείπνο)
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς- συνοδούς.
 • Συνοδός ταξιδίου

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

 • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα και θεάματα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Προαιρετικές εκδρομές/δραστηριότητες
 • Ότι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα

Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού χρειάζεται

Διαβατήριο
σε ισχύ

και με ημερομηνία λήξεως τουλάχιστον 3 μήνες μετά την ημερομηνία επιστροφής

Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης

Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Interamerican Travel Assistance Extra με κόστος 20€/άτομο

Πρόγραμμα

Ημέρα 1ηΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο κατευθυνόμαστε προς την πύλη αναχώρησης μας. Η διάρκεια της πτήσης μας είναι 4 ώρες και 30 λεπτά. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μαρακές (Μαρόκο), Άφιξη στo Μαρακές και αναχώρηση για μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα οπού θα έχουμε το πρώτο μας City tour και στην συνέχεια Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2ηΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΦΕΖ

Πρόγευμα και στην συνέχεια θα το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Συνεχίζουμε προς την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και στην ξενάγηση θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις “Βερσαλλίες του Μαρόκου” με τα μεγαλόπρεπα τείχη, τις αυλές με τα σιντριβάνια, την επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την αυτοκράτειρα των πόλεων, τη Φεζ, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3ηΦΕΖ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΦΕΖ -ΙΦΡΕΝ-ΜΙΝΤΕΛΤ –ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ –ΕΡΦΟΥΝΤ

Πρωινό και αποχαιρετούμε την Φεζ και μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ιφρέν, το Μιντέλτ, το Ερασιντία καταλήγουμε στην Ερφούντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5ηΕΡΦΟΥΝΤ - (ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ) - ΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ (ΔΙΑΝ/ΣΗ)

Προαιρετική εκδρομή στους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4×4, για να απολαύσουμε την ανατολή ήλιου στην έρημο. Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Φαράγγια Τόντρα. Συνεχίζουμε για την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα και διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ και μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες» καταλήγουμε στη Ουαρζαζάτ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6ηΟΥΑΡΖΑΖΑΝΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΤ - ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝΧΑΝΤΟΥ - ΜΑΡΑΚΕΣ (ΔΙΑΝ/ΣΗ)

Πρωινό και γνωριμία της πόλης Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσω Τίσκα (υψόμετρο 2.260 μ.), άφιξη στο Μαρακές, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 7ηΜΑΡΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show με ποτό στο ChezAli! Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8ηΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εγερτήριο και αναχώρηση στις 04.00 το πρωί από το ξενοδοχείο μας για να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο. Έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους κατευθυνόμαστε προς την πύλη αναχώρησης.
Η πτήση μας θα πραγματοποιηθεί στις 07:00 το πρωί.

Ξενοδοχεία
Μαρακές
Atlas Asni 4*

Το 4 αστέρων ξενοδοχείο Atlas Asni βρίσκεται στην πόλη του Μαρακές σε απόσταση  3χλμ. από την κοσμοπολιτική πλατεία Place Jemaa el Fna και την Παλιά Πόλη (Μεντίνα).

Διαθέτει μεγάλο κήπο με φοίνικες και εξωτερική πισίνα και όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, όπως γυμναστήριο, μπαρ και πολυτελές spa με χαμάμ, σάουνα και υπηρεσίες μασάζ για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μετά τις περιηγήσεις μας.

Στο Atlas Asni θα μείνουμε σε μεγάλα, άνετα και πλήρως επιπλωμένα δωμάτια. Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει επίσης τηλεόραση, κλιματισμό, μίνι-μπαρ, θυρίδα ασφαλείας και μαρμάρινο μπάνιο με σεσουάρ μαλλιών.

Κάθε πρωί σερβίρεται πλούσιος μπουφές πρωινού στην τραπεζαρία ενώ στο lobby θα βρούμε διαθέσιμο δωρεάν wi-fi. Στο εστιατόριο θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα με το μενού της ημιδιατροφής.

Φωτογραφίες
8 iYouth Travellers σκέφτονται να κλείσουν την εκδρομή αυτή την στιγμή!
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στο iyouthexperience.gr. Μπορείς να μάθεις περισσότερα η να τα απενεργοποιήσεις στο πολιτική απορρήτου.
ΣυμφωνώΠολιτική Απορρήτου

GDPR

 • Ο ιστοτοπος

Ο ιστοτοπος

δφηφδηδφγηφγη